Medus

Verta žinoti!
• Medus dažnai yra skirstomas pagal augalų, iš kurių jis buvo surinktas rūšis, tačiau toks skirstymas nėra visiškai tikslus. Besidarbuodamos bitės skrenda 5 km. spinduliu, todėl išsuktas medus paprastai yra įvairių augalų, pavyzdžiui, liepų, grikių ir dobilų nektarų mišinys. Toks yra ir mūsų medus.
• Medus turi savybę kristalizuotis – tirštėti. Tai natūralus procesas ir medaus kokybė nuo to nepablogėja. Ant sutirštėjusio medaus paviršiaus susiformavusi balta gliukozės plutelė yra gero medaus požymis. Dirbtinis ir pakaitintas medus netirštėja.
• Medus – tai bene vienintelis maisto produktas, kuris negenda!
• Geriausia medų laikyti stiklinėje taroje, kambario temperatūroje, tamsioje vietoje, o laikant medų drėgnose patalpose pasirūpinkite, jog indas būtų sandariai uždarytas.
• Naudoti medų galima ne tik į vidų, bet ir išoriškai – kompresams, kaukėms, gaminat kūno šveitiklį, pirtyje ar masažui.             

Rezultatų: 13