Apie mus

„Šerkšno medus“ – tai pomėgis, prasidėjęs nuo kelių žmonių rankų darbo ir išaugęs į neatsiejamą bičių ir Šerkšnų šeimos gyvenimą bei verslą.

bites-8-min

Bitininkauti pradėjome dar 1982 m., kai Jurgis ir Regina Šerkšnai įsigijo pirmąjį avilį. Iki tol Regina Šerkšnienė studijavo bitininkystę tuometiniame I. Mičiūrino žemės ūkio technikume Kaune. Baigusi studijas dirbo Lietuvos žemdirbystės mokslinių tyrimų instituto bityne Dotnuvoje, o nuo 1978 m. prižiūrėjo kolūkio bites. Kolūkiui iširus, įsigijo dalį jo bityno ir kartu su vyru toliau augino bites Raseinių rajone.

bites-7-min

2008 m. prie tėvų prisijungė sūnus Dainius su žmona Viktorija ir pirmagime Sniege. Dainius pradėjo modernizuoti ūkį. Augo šeima, kartu augo ir bitininkystės ūkis. Medaus kasmet išsukame vis daugiau, tad paramų dėka atnaujinome gamybos patalpas, nusipirkome modernią įrangą: naujus medsukius, atakiavimo stakles, fasavimo ir etiketavimo mašinas. Šiuo metu bičių šeimų turime jau apie 550.

bites-1-min

Šių investicijų ėmėmės siekdami išsaugoti aukštą kokybės lygį, kuris reiškia, jog dėl tam tikrų ūkininkavimo ar gamybos būdų naudojimo, produkcija pasižymi ypatingomis savybėmis. „Šerkšno medaus“ bitės yra gydomos tik ekologiškais vaistais, aviliai yra mediniai, bityno vieta parenkama laikantis reikalavimų, o medaus gavybos technika atitinka ES standartus.

bites-3-5b-min

Esame drąsūs, mėgstame iššūkius. Į medų ir bitininkystę pažvelgėme kitu kampu. Be galo džiaugiamės savo inovatyviu medumi. Sukūrėme unikalias, iki tol niekur neragautas ir nematytas receptūras. Kitokio skonio mėgėjams pradėjome gaminti medų su liofilizuotais, tik Lietuvos ūkiuose užaugintais produktais. Liofilizacija – moderni džiovinimo technologija, kai šaldant vakuume, itin žemoje temperatūroje, iš produktų išgarinamas vanduo. Taip yra išsaugomi skoniai, aromatai, ~99 % vitaminų bei maistingųjų medžiagų, ir net augalų išvaizda. Dėl kruopščiai prižiūrimos medaus gavybos technologijos bei liofilizuotų žaliavų, „Šerkšno medaus“ produktai visiškai natūraliai ryškiaspalviai, labai aromatingi ir skanūs. Juos galima laikyti ilgai, nes neturi savyje drėgmės, galinčios paskatinti gedimo procesus.

Dar viena mūsų naujovė – kreminis medus. Šį produktą išgauname naudojant modernią kreminio medaus gaminimo technologiją, leidžiančią sukurti unikalią medaus konsistenciją. Lietuviai labai pamėgo šį minkštą, baltą kaip sniegas, medų.

regina-dainius-meta-rapse

Tobulėja ne tik bitynai, gamybos bazė, bet ir mes. Nuolat dalyvaujame bitininkams skirtuose mokymuose, skaitome Lietuvos bitininkų ir užsienio autorių literatūrą. Nuo 2021 m. Viktorija pradėjo veiklą Lietuvos apiterapeutų asociacijoje kaip valdybos narė.

Mes esame atviri ir bendraujantys, todėl mielai žiniomis dalinamės prie puodelio arbatos, mugėse ar telefonu.

Per 40 bitininkavimo metų žymiai patobulėjo medaus surinkimo ir paruošimo vartojimui technologijos. Atrasdami naujas bičių produktų pritaikymo galimybes, plečiame produktų pasiūlą.

Nepaisant šių pokyčių, mums bitininkystė išlieka nepakeičiamu pomėgiu, šeimą sutelkiančia ir apjungiančia veikla, kurioje sukamės patys kaip bitelės, drauge lipdydami idėjų korius, nešiodami, tiesa, ne visuomet lengvą, verslo nektarą ir ragaudami šeimos bendryste subrandintą džiaugsmo medų.

Bitelės dirba mums, o mes – joms, todėl ypatingą dėmesį skiriame visiems klientams, kurie savo virtuvės neįsivaizduoja be išskirtinės kokybės natūralios bičių produkcijos.

Dabar belieka mums ir jums susipažinti!

Apsilankykite mūsų parduotuvėlėje Spauda rašo apie mus