Kas kepa bičių duoną?
Tai vienas ieškomiausių produktų mugėse. Labai džiaugiamės, kad kasmet bičių duonos vartotojų daugėja. Vadinasi, žmonės ne tik skaito, domisi, renka informaciją, bet ir vartoja, o pajutę naudą vis grįžta ir įsigyja naują porciją bičių paruoštų vitaminų.
Taigi, kaip tos bitės „kepa“ duoną?
Bičių duona – bičių iš žiedadulkių suraugintas produktas, turtingas mikroorganizmų. Bitė augalų žiedadulkes parneša į avilį, maišo su medumi ir deda į korio akutę supresuodama jas savo galva.
• Dėl fermentacijos procesų žmogaus organizmas bičių duoną įsisavina geriau nei žiedadulkes.
• Duona padidina bendrą organizmo atsparumą ir funkcinį aktyvumą, stimuliuoja imunologinę reakciją.
• Duona rekomenduojama sergant cukriniu diabetu, ateroskleroze, besiskundžiantiems bendru nusilpimu, teigiamai veikia nervų sistemą, padeda atsikratyti nemigos, depresijos.
• Bičių duona pasižymi antimikrobiniu, antibiotiniu ir priešgrybeliniu poveikiu, puikiai atkuria bakterijų pusiausvyrą žarnyne.
• Po suvartotų antibiotikų kurso geresnio probiotiko nei bičių duona nerasite.
• Bičių duonos sumaišytos su medumi vaistinės medžiagos išlieka ilgiau nei žiedadulkių.
Tiesa, būtina pabrėžti, kad visi bičių produktai skirti sveikatinimuisi, o ne gydymui.
Vartojimas: 1 arbatinis šaukštelis per dieną (nebūtinai vienu kartu), grūdelius laikykite kuo ilgiau burnoje, kad organizmas kuo geriau pasisavintų. Jei duona sumaišyta su medumi, tada per dieną galite suvartoti iki 2 arbatinių šaukštelių.
Laikymo sąlygos: tamsoje ir vėsoje duona išsilaiko neprarasdama savo savybių iki 2 metų. Suberkite į stiklinį indą, jei turite didesnį kiekį, kurio tuo metu nevartojate. Visada rekomenduojame įsigyti duoną kuo ankščiau rudenį, nes pavasariop jos dažniausia nebeturime.
Prieš vartodami bičių preparatus pasitarkite su Jus gydančiu gydytoju, apiterapeutu.
Remtasi ir apibendrinta pagal A. Gendrolio „Sveikas ir ilgas gyvenimas su bičių produktais“ ir A. Amšiejaus „Bičių metai“ knygas.
atsiliepimais :)